Zirkonyum oksit: CEREC kullanıcıları için yeni blok

Schaan (FL) and Cologne (DE) – 11 March 2019

IPS e.max ZirCAD MT Multi, dentinden insizale kadar doğal bir renk tonu ve yarı saydamlık geçişi sunar.

IPS e.max ZirCAD MT Multi, oldukça estetik kronların ve üç ünit köprülerin üretimi için tasarlanmış bir zirkonyum oksit malzemesidir. Disk olarak bulunmasının yanı sıra, IPS e.max ZirCAD MT Multi artık CEREC ve inLab sistemleri için blok formunda da mevcut.

IPS e.max ZirCAD MT Multi restorasyonlar, doğal dentisyondaki gerçekçi geçişi yeniden canlandırmak için tasarlanan dentinden insizale kademeli bir renk ve transülens geçişi özelliğine sahiptir. Üç bölgeden oluşur:% 60 dentin,% 20 geçiş ve% 20 insizal bölgesi.

İki malzeme grubunu birleştiren çeşitli hammadde ürünleri

İki farklı malzeme grubu bir blokta birleştirilirdi: orta şeffaf (MT) 4Y-TZP zirkonyum oksit ve yüksek şeffaf (HT) 5Y-TZP zirkonyum oksit. Bu, yüksek mukavemet (850 MPa *) ve mükemmel kırılma sertliği sağlarken, dentin alanına yüksek parlaklık seviyeleri ve insizal bölgeye yüksek şeffaflık seviyeleri verir.(3,6 MPa · m1 / 2 **).

Sadece birkaç çalışma basamağı

Ful kontürlü/tesviye kronlar ve üç ünit köprüler verimli bir şekilde üretilirken diş dokusununda korunduğu preparasyonlara izin verir. Restorasyonlar geleneksel, adeziv veya self-adeziv simantasyon tekniğiyle(örneğin SpeedCEM Plus ile) simante edilebilir.

Polisaj, Glazür veya Karakterizasyon

IPS e.max ZirCAD MT Multi blokları, C17 ve B45 ebatlarında, 7 A-D tonunda ve 1 Bleach tonunda mevcuttur. Islak veya kuru işlemden sonra, restorasyonlar örneğin; Programat CS4 veya CEREC SpeedFire kullanılarak sinterlenir. . Son olarak, OptraFine kullanılarak cilalanır ve / veya flüoresan efektli IPS e.max Crystall./Glaze Paste Fluo kullanılarak polisajlanır. Ek olarak, restorasyonlara IPS e.max CAD Crystall./ aralığındaki Dentin veya yoğun renkler ve boya kullanılarak da karakterizasyon yapılabilir.

IPS e.max®, SpeedCEM®, Programat® ve OptraFine®, Ivoclar Vivadent AG'nin tescilli ticari markalarıdır.

* Çift eksenli bükülme mukavemetinin tipik ortalama değeri: R&D Ivoclar Vivadent, Schaan, Liechtenstein

** Dentin, Vicker test prosedürü kullanarak kırılma dayanıklılığının ölçümü:R&D Ivoclar Vivadent, Schaan, Liechtenstein (2017)