Uzun dönem çalışma: Katılımcıların %97’si mükemmel olarak derecelendirdi

Uzun dönem çalışma: Katılımcıların %97’si mükemmel olarak derecelendirdi.

Schaan, Liechtenstein – 19 Nisan 2018

ABD merkezli dental test enstitüsü, IPS e.max Press restorasyonların performansından etkilendi.

ABD merkezli tanınmış dental test enstitüsü Dental Advisor, IPS e.max Press’i Uzun süreli çalışan malzemeler  kategorisinde 2018 yılının en iyilerinden biri olarak seçti. 2018 Top Award Winners Ödülü, 381 restorasyon içeren beş yıllık bir çalışmaya geldi.

Beş yıllık bir sürede toplam 671 adet IPS e.max Press restorasyonu yapıldı. Rutin control aşamasında 381 restorasyon değerlendirildi. Bu restorasyonların çoğunluğu anterior ve posterior kronlar ile inley ve onleylerdi. Sonuç: %97 ‘si beş yıldızlı veya mükemmel bir derecelendirme alarak sonuçlandı. Restorasyonlar sadece klinik olarak kabul edilebilir değil, aynı zamanda üstün estetik kaliteye de sahipti.

Hastalardan övgü

Birçok hasta restorasyonların estetiğine olumlu görüş bildirdi. Restorasyonların sadece % 6’sı hafif derecede opak ve yeterli translusensi yoktu. Dental Advisor’a göre; bu durum yanlış  ingot  seçimine bağlı olabilir. Ivoclar Vivadent, doğru ingotun seçildiğinden emin olmak için, özel olarak, yeni ve özel IPS e.max Shade Navigasyon (SNA) uygulamasını geliştirdi.

Kırılmaya karşı direnç ve tutunma

Değerlendirilen restorasyonların %2’sinden  azında kırık veya porselen atmaları gözlendi. Bu kırık oranı, son 27 yılda Dental Advisor tarafından belgelenen seramik restorasyonların ortalama kırık oranının yarısından azdır. Ayrıca, restorasyonların sadece %4’nün bağlantı kuvvetleri zayıflamış ve bunlara yeniden siman uygulanması gerekmiştir. Bu oran, Dental Advisor tarafından 27 yıl boyunca izlenen diğer tüm seramik restorasyonların debonding sonuçlarına benzer, seramikten ziyade preparasyon ve siman ile ilgilidir.

Sonuç: Yüksek estetik, güç ve dayanıklılık

IPS e.max Press,  izlenildiği 5 yıl boyunca mükemmel klinik performansa sahip, estetik, yüksek dirençli ve dayanıklı bir malzeme olduğu kanıtlamıştır. IPS e.max Press’in performansı tam seramik porestorasyonların yanı sıra geleneksel metal üstü porselen restorasyonların performansınında üstündedir.

IPS e.max® is a registered trademark of Ivoclar Vivadent AG.