Total protezler: yeni posterior dişler

Total protezler: SR Ortholingual S DCL – lingual oklüzyon için yeni posterior dişler

Yüksek kaliteli SR Vivodent S DCL anterior dişlere fonksiyonel ve estetik katkı

Kendine özgü SR Vivodent S DC anterior ve SR Orthotyp S DCL posterior dişler iki yıl önce tanıtıldı. A-D ve Bleach renklerinde kısmi ve tam protezlerde olağanüstü bireysellik sunarlar. Şimdi, özellikle dilsel oklüzal şeması için ek bir posterior diş serisi piyasaya sürüldü: SR Ortholingual S DCL.

SR Ortholingual S DCL'in diş formları, Möser-Pistill'e göre lingual oklüzyonun temel ilkelerini içerir. Üst palatal boşluklarla olan merkezî temaslar alt dişlerin fossasında ortalanır. Bukkal uçlar, birbirleriyle temas halinde değildir.

Dil temasının kapatılması için protez dişlerde, tıkanma kuvvetleri genellikle dil olarak mandibula sırtına aktarılır. Bu nedenle, bunlar implant destekli restorasyonlar için tercih edilen protez dişleridir.

Yüksek çapraz bağlı DCL akrilik

SR Vivodent S DCL anterior dişlerinde ve SR Orthotyp S DCL posterior dişlerde zaten olduğu gibi, yeni posterior dişlerde de yüksek çapraz bağlanmış DCL akrilik (Çift Çapraz Bağlantılı) bulunur. Bu, polimer ve matrisin eşit şekilde çapraz bağlandığı, modifiye edilmiş bir polimetil metakrilat çeşididir. Konvansiyonel PMMA ile karşılaştırıldığında, DCL malzemesi benzer esneklik gösterir ancak çok daha yüksek bir basınç dayanımı gösterir. Sonuç olarak, tam protezler için daha uzun ömrümlü olması beklenebilir. Ayrıca, DCL akrilik protez taban malzemelerine mükemmel bir (bağ?) yapışma gücü gösterir.

SR Vivodent®, SR Orthotyp® ve SR Ortholingual®, Ivoclar Vivadent AG'nin tescilli ticari markalarıdır.