2017 Ticari Yılı

Ivoclar Vivadent büyümeye devam ediyor.

Ivoclar Vivadent 2017 iş yılını 809 milyon İsviçre Frangı ciro ile kapattı. 2016 yılına göre %4.5 arttırıldı. Yerel para birimlerindeki büyüme oranı %3.3 oldu.

Ivoclar Vivadent satışları, Avrupa da %1.5 ve Kuzey Amerika’da %3.9 arttı. Asya/pasifik %9.7 oranında artış gözlenirken, Latin Amerika’da iki haneli büyümeye (%14.7) ulaşıldı. En güçlü büyüme Brezilya, Büyük Çin bölgesi, Rusya ve Meksika’da %20 ‘nin üzerinde bir oranla kaydedildi. CEO Robert Ganley durumu “ Şirket , uzun yıllar boyunca gelişmekte olan pazarlara büyük bir başarı ile yatırım yapıyor.” olarak yorumladı.

Birden Çok Büyüme Faktörü

Diş hekimliği uygulamalarına odaklanmış ürün ve sistemler, büyüme faktörleri olmaya devam etti. Direkt Restoratifler ve Profesyonel bakım ürün grupları, toplamı % 7 oranında arttı. Restoratif materyallerin satışları yaklaşık %4 oranında artarken, klinik aksesuarların cirosu önemli ölçüde artmıştır (%27). Buna ek olarak, Sabit Protez kategorisi, satışların neredeyse %6 arttığı dikkate değer bir büyüme gösterdi. Tam seramikler grubu dışında, simantasyon ürünleri bu kategoride oldukça güçlü bir büyüme oranları kaydetti.

129 Yeni Tam Zamanlı İstihdam

Ivoclar Vivadent Grubu’nun 2017 yılı sonunda Dünya genelinde tam zamanlı çalışan sayısı 3,596 oldu. Yıl boyunca  toplam 129 yeni pozisyon eklendi. Çeşitli iştirak ve yeni yatırımların olduğu bölgeler, bu yeni iş imkanlarını yarattı.

2018’e bakış

2018 de, Ivoclar Vivadent mesaisini yine, diş hekimlerinin ve diş teknisyenlerinin yararına dijital teknolojilerin geliştirilmesine ve pazarın genişletilmesine odaklanacaktır. 2017 yılında, International Dental Show’da (IDS) yeni Ivoclar Dijital markası altında tanıtılan geniş CAD/CAM ürünleri yelpazesi önemli bir rol oynamaya devam edecektir. Mr. Ganley, şirketin dijital yönünü şöyle özetledi: “Estetik dental çözümlerinde tanınmış küresel liderlerden biri olarak şu anda dijital estetiğin geliştirilmesine yön veriyoruz. Dental endüstride olmak için heyecan verici bir zaman”.

Yenilenmiş milyonlarca yatırım planlandı

Ivoclar Vivadent, 2018 yılında dünyanın dört bir yanındaki projelere yaklaşık 82 milyon İsviçre Frank’ı yatırım yapmayı planlıyor. Lihtenştayn Prensliği Schaan’da yer alan şirket merkezlerine yatırımlar için 39 milyon İsviçre Frank’ı ayrılmıştır. Ayrıca, şirketin üretim tesislerinin birçoğu genişletilecek ve geliştirilecek.