Ivoclar Vivadent, 2018 mali yılında hafif bir satış artışını rapor etti.

Schaan (FL) and Cologne (D) – 11 March 2019

Restoratiflerdeki güçlü performans, kazıma sistemindeki gecikmeleri telafi ediyor.

Lihtenştayn merkezli diş hekimliği sektörü uzmanı Ivoclar Vivadent, 2018 mali yılını cirodaki artış ile bitirdi. Toplam satışlar, geçen seneki rakamın 1.3 milyon üzerine çıkarak 810 milyon İsviçre Frangı olarak gerçekleşti. 2019 yılının ilk yarısında şirket yeni bir liderlik altında geleceğe hazırlanıyor: 1 Temmuz 2019 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, Diego Gabathuler yeni CEO olarak yönetimi devralacak.

Ivoclar Vivadent CEO'su Robert Ganley'e göre, önceki yıllara göre daha zayıf olan büyüme birkaç faktörden kaynaklanıyordu: "Klinik satışlar mükemmeldi; ancak laboratuvarların hızlı sanayileşmesi giderek daha zorlu bir ortam yarattı." Ayrıca, Ivoclar Digital'den planlanan büyüme gecikmelerden dolayı gerçekleşmedi: "Kazıma cihazlarımızın gelişimi beklenenden uzun sürdü. Gecikmeler, satış planlarımızı olumsuz etkilese de, planlanan kazıma kalitemizden ödün vermeyeceğiz."

Estetik ve verimli uzmanlık süreci

Ivoclar Vivadent'in diş laboratuarları için kullanılan kazıma cihazı serisinin amiral gemisi ürünü olan PrograMill PM7 çok başarılı bir şekilde başladı. Donanım ve yazılım sektörlerinde yaşanan önemli büyüme, dijital işlemlerin dental sektöründe önem kazandığını açıkça göstermektedir. Ganley,“Amacımız, verimli dijital estetiği elde etmek isteyen diş laboratuarlarını dönüşüm süreçlerinde desteklemektir” diyor.

Klinik satışlar, Direkt Restoratifler (% 4) ve Simanlar (% + 8) olmak üzere yerel para birimlerinde %5 arttı. Yenilikçi ağız sağlığı hizmetleri ve estetik diş hekimliği konularına özel önem verilmektedir.. Şirketin bu alandaki faaliyetlerini güçlendirmek isteyen  Robert Ganley,"Koruyucu diş bakımına özellikle özen gösterilecektir,  Bu, Ivoclar Vivadent için bir önceliktir. Yeni bir tedbir odağına, yeni bir stratejiye ve yeni bir enerjiye sahibiz" diyerek  şirketin bu alanda artan çalışmalarını vurguladı.

Avrupa ve gelişmekte olan ülkeler yükselişte

Gelişmekte olan pazar (BRIC ve Meksika), 2018'de bir önceki yıla göre çift haneli bir büyüme göstermiştir. % 22'lik bir büyüme oranının elde edildiği Rusya'da özellikle büyüme oranı yüksekti. Ivoclar Vivadent, Avrupa'da satışlarını % 2 civarında artırmayı başardı. Ancak bu artış, Kuzey Amerika gibi diğer pazarlarda yaşanan düşüş ile dengelenmiştir.

2019: Yenilik, yatırım ve liderlik

Yeni yenilikler içinde evrensel yüksek dayanıklılığa ve yüksek estetiğe sahip IPS e.max ZirCAD Prime, tam seramiklerin yeni jenerasyonu, 3s PowerCure direkt restorasyon sistemi, Bluephase G4 polimerizasyon cihazı ve diş laboratuarları için yeni 3D yazıcı bulunduruyor. Ayrıca, şirketin altyapısı büyük ölçüde genişletilecektir. Lihtenştayn, Schaan'daki şirket merkezinde yeni bir ana bina inşa edilecek. Almanya'nın Ellwangen kentinde yeni bir küresel dağıtım merkezi kuruluyor. Sonunda, şirket yeni bir liderlik altında geleceğe hazırlanıyor: 1 Temmuz 2019’ta Diego Gabathuler, emekli olacak olan CEO Robert Ganley’den  yeni CEO olarak yönetimi devralacak.